Holistische tandheelkunde

Holistische tandheelkunde - Biologische Tandarts

Holistische tandheelkunde

Peter Dros is regulier tandarts maar heeft zich toegelegd op holistische tandheelkunde, omdat hij vindt dat het algehele gezondheid van de mens centraal staat. Hij onderzoekt daarvoor de relatie tussen gebit en lichaam, waarbij Peter gebruikmaakt van passende reguliere en complementaire behandelmethoden, zoals homeopathie, acupunctuur, kinesiologie en neuraaltherapie.

De drijvende kracht achter de holistische benadering

Peter Dros: ‘Na mijn afstuderen werd ik als tandarts geconfronteerd met zaken waarvoor de reguliere tandheelkunde geen verklaring had. Zelf had ik een allergie voor katten die heftige astma-aanvallen veroorzaakte. Omdat de reguliere aanpak slechts twee opties bood, namelijk levenslang medicijnen nemen of afstand doen van mijn huisdier, besloot ik een arts-homeopaat te raadplegen. Deze wist mij snel van mijn klacht te verlossen. Voor mij was dit aanleiding me te verdiepen in bio-energetische tandheelkunde. Naast de homeopathie richtte ik me op NEI, Integra, Bioresonantie, VEGA, accupunctuur, Bach bloesems, cranio-sacraaltherapie, osteopathie, triggerpointtherapie, neuraaltherapie, chiropractie, German New Medicine en de Mindlink/Preventest.’

Het overtuigde Peter ervan de mond en het gebit als onderdeel te zien van de totale mens. Naast de materiële neemt hij dus ook de energetische en psycho-emotionele componenten van zijn cliënten mee in de diagnose. Zo kan hij doelgerichter behandelen. Bovendien komt zo ook de oorzaak van de klacht boven tafel, waarmee de kern van het probleem kan worden aangepakt en symptoombestrijding verleden wordt.

Team holistische tandheelkunde

In de holistische tandheelkunde werkt de Peter nauw samen met Gwan Kho implantologen. Het spreekt voor zich dat het hele team van de Biologische Tandarts ervaren en deskundig is in de reguliere en biologische tandheelkundige behandelingen.

Heb je (al jaren) klachten en wil je daar vanaf? Of bent je momenteel klachtenvrij, maar wil je je graag aanmelden als cliënt bij de Biologische Tandarts? Meld je via onderstaande button aan voor de intakeprocedure.

Holistische behandelingen

Lees meer over de holistische behandelingen van deze biologische praktijk.