Privacyreglement 2018-07-02T20:20:04+00:00

Privacyreglement en Cookies

Aanmelden

Privacyreglement en Cookies

Uw privacy wordt door ons gerespecteerd. Biologische Tandarts streeft ernaar om uw privacy zo goed mogelijk te waarborgen en zal vertrouwelijk omgaan met de informatie die u bij ons aanlevert. Bij de verwerking van persoonsgegevens nemen wij de geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy in acht. In deze privacy- en cookieverklaring informeren wij u over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan.

Categorieën persoonsgegevens

Door het gebruiken van de website en de daarop beschikbare diensten laat u bepaalde gegevens bij ons achter. Dat gebeurt ook bij ons in de praktijk in het kader van de uitvoering van de behandelovereenkomst. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. Wij bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door u worden opgegeven of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze aan ons worden verstrekt om te verwerken.
Afhankelijk van de dienst die u gebruikt kunnen wij de volgende gegevens verzamelen:

  • NAW gegevens;
  • Geslacht;
  • E-mailadres;
  • Telefoonnummer
  • Gegevens betreffende uw gezondheid;
  • De naam van uw zorgverzekeraar;
  • De naam van uw andere zorgverleners;
  • Tijdstip van uw afspraak;
  • Betalingsgegevens;

Grondslag voor gegevensverwerking

Wij mogen alleen rechtmatig persoonsgegevens van u verwerken als wij dat doen op basis van een juridische grondslag. Wij verwerken uw persoonsgegevens omdat dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst tussen u en ons, zoals neergelegd in artikel 6 lid 1 sub b van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarnaast kunnen wij uw persoonsgegevens verwerken voor een ander gerechtvaardigd belang, zoals het informeren van onze patiënten over actualiteiten of wijzigingen in onze dienstverlening. Deze grondslag is neergelegd in artikel 6 lid 1 sub f van de AVG.

Doeleinden gegevensverwerking

De persoonsgegevens die door ons worden verzameld, worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • Het aanmaken van uw account om u bij de praktijk in te schrijven;
  • Het inloggen op uw account;
  • Het bijhouden van uw medisch dossier;
  • Het inplannen van een afspraak;
  • Het uitvoeren van een behandeling;
  • Het aanvragen en uitvoeren van een eConsult;
  • Het doen van een bestelling in de webshop;
  • Het bijhouden van door u aangegeven voorkeuren;
  • Het versturen van een nieuwsbrief;
  • Het verbeteren van onze dienstverlening;
  • Het uitvoeren van overige, door u gevraagde, diensten.

Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden

Wij verstrekken uw persoonsgegevens in beginsel alleen aan derde partijen indien u daar zelf toestemming voor heeft gegeven. Gegevensverstrekking zonder uw toestemming vindt plaats indien dat noodzakelijk is om de overeenkomst tussen u en ons uit te kunnen voeren of een wettelijke verplichting ons dat voorschrijft.

Bewaartermijnen

Wij zullen uw gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is voor de in deze privacy- en cookieverklaring beschreven doeleinden, tenzij dat nodig is op grond van een wettelijke verplichting. Voor het bewaren van uw medische gegevens hanteren wij de wettelijke bewaartermijn van 15 jaar uit de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst. Naast de WGBO houden we indien nodig ook rekening met bewaartermijnen die voortvloeien uit andere wetgeving.

Beveiligingsmaatregelen

Om uw gegevens zo goed mogelijk te beschermen hebben wij passende beveiligingsmaatregelen getroffen.

Verwijzingen naar websites van derden (via hyperlinks)

Om u van dienst te zijn hebben wij op onze websites verwijzingen opgenomen naar websites van derden. Wij maken u er graag op attent dat wanneer u deze websites bezoekt, de voorwaarden uit de privacy verklaringen van deze derden van toepassing zijn. Wij raden u aan om de privacy verklaringen van deze websites te lezen voordat u daar verder gebruik van maakt.

Het gebruik van cookies

Cookies
Deze website maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestanden die worden opgeslagen op de harde schijf of in het geheugen van uw computer, tablet of smartphone. Cookies kunnen uw computer of de bestanden die op uw computer staan niet beschadigen. Cookies worden door de browser op uw computer geplaatst.

https://www.biologischetandarts.nl gebruikt de volgende soorten cookies:

Functioneel – Functionele cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Tracking – ActiveCampaign Site Tracking is een functie die onze marketing en sales gerelateerde processen verbindt aan de activiteit op onze website. Hierdoor kunnen we het “zien” en erop “reageren” wanneer mensen op dat specifieke moment onze website en bepaalde categorieën en pagina’s bezoeken.

Dankzij Site Tracking kunnen wij marketing en sales processen creëren die het targeten op gedrag, getriggerde berichten en verfijnde segmentatie verbeteren.

Site Tracking geeft ons inzicht in wat individuen doen op onze website. Daarnaast permitteert het ons om automatisch persoonlijke ervaringen te creëren voor al onze gebruikers terwijl zij met onze website omgaan.

Met Site Tracking kunnen we marketing en sales processen creëren die automatisch aangepast worden als bezoekers op onze website surfen.

Door het combineren van data van Site Tracking met andere gedragsdata (zoals het openen van e-mail campagnes, clicks op links en ingezonden formulieren) kunnen we nauwkeurig identificeren welke informatie en producten/diensten het meest belangrijk en interessant zijn voor elke bezoeker. Zo kunnen we hen crosschannel targeten met berichten met content en aanbiedingen van welke we verwachten dat die hen zullen aanspreken. Dit zal helpen met het toenemen van relevantie van onze berichten.

Hoe werkt Site Tracking?
We plaatsen een klein stukje code op elke pagina van onze website zodat data van paginaweergaves naar ActiveCampaign gestuurd kan worden. Site Tracking plaatst een cookie die paginaweergaves bijhoudt. Deze cookie heeft een vervaltijd van 30 dagen. Om data van paginaweergaves te verbinden aan een gebruiker, moet deze gebruiker geïdentificeerd worden zodat de site de bezoeken kan linken aan een e-mailadres.

Let op: Site Tracking verzamelt anonieme paginaweergave data van alle sitebezoekers, zelfs voordat een gebruiker is geïdentificeerd. Desondanks wordt alleen paginaweergave data die verzameld is na de identificatie van een gebruiker getoond in het profiel van die gebruiker.

Meer informatie over Site Tracking vindt u hier. Meer informatie over het privacybeleid van ActiveCampaign vindt u hier.

Analytisch – Op de website wordt gebruik gemaakt van gebruik van Analytische cookies van Google Analytics, een analyseprogramma die wordt aangeboden door Google Inc. (‘Google’), gevestigd te 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Verenigde Staten. Google Analytics maakt gebruik van cookies om ons bedrijf te ondersteunen om het gebruik van de website door bezoekers te analyseren. De door de cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe de website gebruikt wordt en rapporten over de website-activiteit op te stellen.

Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. De IP tracking is door ons in Google Analytics geanonimiseerd. Wij plaatsen deze cookies alleen met uw toestemming. Als u niet hebt ingestemd met het gebruik van dergelijke cookies, dan worden deze niet geplaatst. De informatie wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google stelt zich te houden aan de Privacy Shield principes en is aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel.

Meer informatie over het beleid van Google Analytics kunt u hier vinden.

Advertentie – Deze website gebruikt Google AdWords om relevante advertenties te tonen bij zoekopdrachten in Google en partners en gebruikt cookies om de effectiviteit hiervan te meten. De cookies van Google AdWords worden voor een periode van 30 dagen opgeslagen. Wanneer bezoekers een bezoek brengen aan Google-services en websites die partner zijn van het Google Display Netwerk, slaat Google met behulp van een cookies een nummer op in uw browser om die bezoeken te onthouden. Dit nummer is uniek en identificeert een webbrowser op een specifieke computer, niet een persoon.

Via cookies van Google AdWords (Google Display Network) en Facebook (Facebook Custom Audience, Facebook Impressions, Facebook Connect en Facebook Pixel) stellen wij advertenties beschikbaar met uw toestemming. Deze cookies zorgen ervoor dat er voor u relevantere advertenties worden weergegeven.

Meer informatie over het gebruik van cookies door Google vindt u hier. Meer informatie over de cookies van Facebook vindt u hier.

Conversietracking Google Adwords
Doel hiervan is om te bepalen of een bezoeker die op een advertentie klikt uiteindelijk overgaat tot het invullen van een webformulier. Om dit te kunnen doen wordt er een cookie geplaatst. Hiermee identificeren wij feitelijk de gebruiker en gebruiken wij zijn of haar gegevens om het bovenstaande te kunnen meten.

Remarketing
Wij verzamelen data op onze website waarmee wij advertenties kunnen tonen aan bezoekers die specifieke pagina’s bezocht hebben. Dit doen wij om gerichter en persoonlijker advertenties te kunnen tonen.

  • Wij kunnen u via derden, waaronder Google, advertenties tonen op sites van derden op internet.
  • Wij gebruiken daarvoor cookies van Google om advertenties weer te geven op basis van eerdere bezoeken van u aan onze website.

Deze cookies maken het mogelijk dat:

  • de websites uw bezoeken registreren om hiermee een inschatting te maken van uw interesses
  • er kan worden bijgehouden welke advertenties u al hebt gezien om zo te voorkomen dat u steeds dezelfde advertentie te zien krijgt
  • er kan worden bijgehouden hoeveel unieke bezoekers op de advertentie klikken
  • er gerichte advertenties getoond kunnen worden
  • er kan worden nagegaan of u op een advertentie hebt geklikt
  • er informatie over uw surfgedrag wordt doorgegeven aan andere websites
  • er gebruik gemaakt wordt van diensten van derde partijen om advertenties aan u te kunnen tonen
  • er op basis van uw social media gebruik interessantere advertenties worden getoond.

De remarketing cookie vervalt na 30 dagen.

Links – Op onze website treft u links aan naar externe websites. Door op een link te klikken gaat u naar een website buiten deze website. Het kan zijn dat deze externe websites gebruik maken van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de betreffende website.

Social Media – Op onze website zijn buttons opgenomen om webpagina’s te kunnen promoten (“liken”) of delen (“tweeten”) op sociale netwerken als Facebook. LinkedIn, YouTube, Google+, Instagram, Twitter, etc. Deze buttons werken door middel van stukjes code die van deze social media platformen zelf afkomstig zijn. Door middel van deze code worden cookies geplaatst. Wij hebben daar geen invloed op. Leest u de privacyverklaring van Facebook, LinkedIn, YouTube, Google+, Instagram, Twitter, etc. (welke regelmatig kunnen wijzigen) om te lezen wat zij met uw (persoons)gegevens doen die zij via deze cookies verwerken.”

De informatie die ze verzamelen wordt zo veel mogelijk geanonimiseerd. De informatie wordt overgebracht naar en door Facebook. LinkedIn, YouTube, Google+, Instagram, Twitter, etc. opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Deze social media platformen dienen zich te houden aan de Privacy Shield principes en zijn aangesloten bij het Privacy Shield-programma van het Amerikaanse Ministerie van Handel. Dit houdt in dat er sprake is van een passend beschermingsniveau voor de verwerking van eventuele persoonsgegevens.

Recht op inzage en correctie of verwijdering van uw gegevens
U hebt het recht om te vragen om inzage in en correctie of verwijdering van uw gegevens. Zie hiervoor onze contactpagina. Om misbruik te voorkomen kunnen wij u daarbij vragen om u adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dient u een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. U kunt deze terug vinden in de instellingen van uw browser.
U kunt zelf beslissen of u cookies wilt accepteren of weigeren, of dat u wilt dat uw browser u op de hoogte stelt wanneer er een cookie wordt geplaatst. Hiervoor dient u de instellingen in uw browser aan te passen. Aangezien iedere browser anders is, verwijzen wij u naar de helpfunctie van uw browser voor het instellen van uw cookie-voorkeuren.

Via de website Your Online Choices kunt u meer informatie vinden over hoe u cookies kunt uitschakelen.

In- en uitschakelen van cookies en verwijdering daarvan
Meer informatie omtrent het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kunt u vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van uw browser.

Meer weten over Cookies?
Op de volgende websites kunt u meer informatie over Cookies vinden:

Uw rechten

Wanneer u persoonsgegevens aan ons heeft verstrekt, heeft u verschillende rechten die u kunt uitoefenen. Zo heeft u recht op inzage, rectificatie en het wissen van uw gegevens. Ook kunt u ons verzoeken om uw gegevens aan u of een andere partij over te dragen of om de gegevensverwerking te beperken. Het staat u daarnaast vrij om bezwaar te maken tegen een verwerking van uw gegevens. U kunt bovendien uw toestemming voor de gegevensverwerking altijd in te trekken. U kunt uw verzoek bij ons kenbaar maken door ons een e-mail te sturen aan info@biologischetandarts.nl of door telefonisch contact met ons op te nemen via: +31 418 63 57 08. Wij streven ernaar om binnen 14 werkdagen op uw verzoek te reageren.

Klacht indienen bij de Autoriteit persoonsgegevens

Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn over de wijze waarop wij met uw gegevens omgaan, dan kunt u een klacht hierover indienen bij de Autoriteit persoonsgegevens. De contactgegevens van de Autoriteit persoonsgegevens.

Wijzigingen in deze privacy- en cookieverklaring

Wij behouden ons het recht voor om deze privacy- en cookieverklaring aan te passen. Deze wijzigingen zullen via onze praktijkwebsite bekend worden gemaakt. Wij raden u daarom aan om deze verklaring regelmatig te raadplegen, zodat u van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

Onze contactgegevens

Heeft u nog vragen of opmerkingen na het lezen van deze privacy- en cookieverklaring? Dan kunt u hiervoor contact met ons opnemen via de onderstaande contactgegevens: