Invisalign®

Onzichtbare Beugel Invisalign » Biologische Tandarts

Onzichtbare en metaal vrije beugel van Invisalign®

Bij de Biologische tandarts bieden we een unieke metaalvrije, onzichtbare beugel aan, de Invisalign®. Deze ondersteunt de correctie van verschillende orthodontische problemen zoals scheefstand of spleetjes tussen de tanden. Omdat de beugel transparant, uitneembaar en comfortabel is, heeft deze geen nadelige invloed op je dagelijks leven.

De beugel is nagenoeg onzichtbaar. Je kunt hem uitnemen om te eten en te drinken. De Invisalign® draagt comfortabel en veroorzaakt geen allergieën. Inmiddels hebben al meer dan twee miljoen mensen een Invisalign® (gedragen), waarmee het systeem zich ruimschoots heeft bewezen.

Onzichtbare Beugel Invisalign
Onzichtbare Beugel Invisalign

De behandeling van de onzichtbare beugel in de praktijk

Het eerste consult is om te kijken of een Invisalign® behandeling bij je past. Er worden mondfoto’s gemaakt en je hebt een gesprek. Bij een positief advies laat de tandarts bij een vervolgconsult een computermodel maken. Er worden afdrukken genomen die met het behandelplan naar Align Technology worden opgestuurd. Een virtuele, 3-dimensionale animatie van de behandeling laat zien hoe je tanden zullen gaan bewegen en wat het resultaat zal zijn. Met je tandarts bespreek je de animatie, die nog kan worden aangepast. Met jouw akkoord maken we dan een reeks Invisalign® aligners (malletjes) van jouw gebit speciaal voor jou op maat. Ieder malletje verschilt wat van het vorige, zodat je tanden geleidelijk aan naar de gewenste positie bewegen.

Hoe snel resultaat met de onzichtbare beugel?

De duur van de behandeling ligt tussen de negen en achttien maanden. Tot het einde controleert de tandarts regelmatig of alles naar wens verloopt.

De voordelen van een onzichtbare beugel

De grootste voordelen van de doorzichtige beugel zijn esthetiek en comfort. Maar Invisalign® heeft ook belangrijke klinische voordelen:

  • de duur van de behandeling is precies te voorspellen.
  • gezonder tandvlees, omdat je je tanden en kiezen beter kunt poetsen.
  • geen (allergische) reacties op metaal van slotjes of draadjes: Invisalign® is geheel metaalvrij.
  • op maat gemaakte aligners passen perfect op je tanden en veroorzaken hierdoor minder irritaties of wondjes dan klassieke beugels.

Invisalign® is niet voor iedereen geschikt

De tandarts kan beoordelen of je je tanden en kiezen recht kunt laten zetten met de onzichtbare beugel van Invisalign®. Hiervoor is een praktijkconsult nodig. De kosten (c28) bedragen € 96,81.

Alle malletjes van Invisalign® worden in een keer gemaakt. Dit betekent ook dat een behandelplan maken tijd en aandacht vraagt: het kan tussentijds niet zomaar bijgesteld worden. Daarom is communicatie over wensen en verwachtingen vooraf erg belangrijk. Om een behandelplan goed uit te werken, zijn drie afspraken nodig. De vierde keer zijn de aligners klaar.

Eens in de zes weken heb je een afspraak met de tandarts voor controle. Je krijgt dan ook steeds drie nieuwe setjes aligners mee.

©2017, Align Technology (BV), All Rights Reserved. Invisalign® is a registered trade mark of Align Technology, Inc. in the United States and other countries.

Interesse in de metaalvrije en onzichtbare beugel van Invisalign®?

Wil je weer een stralende lach met rechte tanden en een recht gebit? Neem dan contact op om een afspraak te maken. Je kunt ook verder lezen over onze behandelingen.

Neem contact op