Onzichtbare Beugel2018-07-02T20:20:00+00:00

Invisalign®

Onzichtbare Beugel Invisalign » Biologische Tandarts

Onzichtbare en metaal vrije beugel van Invisalign®

Bij de Biologische tandarts bieden wij een unieke metaal vrije onzichtbare beugel aan, de Invisalign®. De onzichtbare beugel van Invisalign® helpt bij de behandeling van verschillende orthodontische problemen zoals scheefstand of spleetjes. Maar omdat het transparant, uitneembaar en comfortabel is, zal het geen impact hebben op je dagelijks leven.

De behandeling is nagenoeg onzichtbaar. Niemand zal het opmerken. Je zal zelfs meer lachen tijdens en na je behandeling. Je kan de onzichtbare beugel uitnemen om te eten en te drinken wat je maar wil. De onzichtbare beugel is geheel metaalvrij en heeft geen scherpe randjes. Het is comfortabel om te dragen en veroorzaakt geen allergieën. Inmiddels zijn er al meer dan 2 miljoen mensen behandeld met Invisalign®, dus het is ook een systeem dat zich reeds lang bewezen heeft.

Onzichtbare Beugel Invisalign
Onzichtbare Beugel Invisalign

De behandeling van de onzichtbare beugel in de praktijk

Een Invisalign® behandeling begint binnen onze praktijk met een eerste consult waarbij kan worden vastgesteld of je in aanmerking komt voor een behandeling met Invisalign®. Hierbij worden mondfoto’s gemaakt en wordt overleg gevoerd met een specialist van Align technology.
Indien Invisalign® aangewezen is, zal in een vervolg consult de tandarts een computermodel van je behandeling laten maken dat rekening houdt met je verwachtingen. Er worden afdrukken genomen die samen met het behandelplan naar Align Technology worden opgestuurd. Daarna kun je een virtuele, 3-dimensionele animatie van de behandeling zien. Je ziet hoe je tanden bewegen en wat het resultaat zal zijn. Je zal vooraf de lach zien die je op het eind van de behandeling kan bereiken.

Samen bespreek je deze animatie die de tandarts nog kan bewerken. Wanneer je akkoord gaat, dan wordt de hele reeks Invisalign® aligners (malletjes) op maat voor jouw gebit aangemaakt. Iedere aligner verschilt wat van de vorige zodat je tanden geleidelijk aan naar de gewenste positie bewegen.

Hoe snel resultaat met de onzichtbare beugel?

De duur van de behandeling hangt af van de gewenste correctie, gemiddeld zo’n 9 à 18 maanden. Tijdens de behandeling ga je regelmatig op bezoek. De tandarts zal controleren of alles naar wens verloopt tot beslist kan worden dat je behandeling is afgerond.

Met Invisalign® kan je zelf over je behandeling beslissen. Of je nu een kleine correctie nodig hebt, of een uitgebreide behandeling, Invisalign® kan jou keuze worden. De ClinCheck software laat je een virtueel model zien van de voorgestelde behandeling. Je kunt aangeven wat je zelf belangrijk vind voor je de behandeling start.

De voordelen van een onzichtbare beugel

Het grootste voordeel van de onzichtbare beugel zijn esthetiek en comfort. Maar Invisalign® biedt ook tal van belangrijke klinische voordelen:

  • het is zo ontworpen dat precies voorspelbaar is hoe lang de behandeling duurt.
  • je mag een gezonder tandvlees verwachten omwille van de verbeterde mogelijkheid tot goede dentale hygiëne tijdens de behandeling.
  • geen (allergische) reacties op metaal van slotjes of draadjes: Invisalign® is geheel metaalvrij.
  • door de software die Invisalign® gebruikt is de behandeling beter te plannen.
  • op maat gemaakte aligners passen perfect op je tanden en veroorzaken hierdoor minder irritaties of wondjes dan klassieke beugels.

De tandarts kan adviseren of de onzichtbare beugel van Invisalign® de juiste keuze is voor jouw correcties.

Invisalign® is niet voor iedereen geschikt

De tandarts kan beoordelen of het mogelijk is om je tanden en kiezen recht te zetten met de onzichtbare beugel van Invisalign®. Om te beoordelen of je geschikt bent voor een Invisalign® beugel, is een consult nodig in de praktijk. De kosten van een consult (c28) bedragen € 96,81.

Als Invisalign® mogelijk blijkt, dan kan de tandarts een behandelplan uitwerken.

De aligners (malletjes) van Invisalign® worden in 1 keer vervaardigd. Dit betekent ook dat het vervaardigen van een behandelplan veel tijd en aandacht vraagt: het plan kan tussentijds niet zomaar bijgesteld worden. Daarom is communicatie over wensen en verwachtingen vooraf erg belangrijk. Om een behandelplan goed uit te werken zonder misverstanden achteraf, zijn 3 afspraken nodig. De 4e afspraak zijn de aligners klaar.

Tijdens de behandeling heeft u eens per 6 weken een afspraak: dan controleert de tandarts het verloop van de behandeling en krijgt u steeds 3 nieuwe setjes aligners mee.

©2017, Align Technology (BV), All Rights Reserved. Invisalign® is a registered trade mark of Align Technology, Inc. in the United States and other countries.

Interesse in de metaalvrije en onzichtbare beugel van Invasalign®?

Wilt u meer informatie, neem dan direct contact met ons op. Daarnaast kunt u ook nog verder lezen over onze holistische behandelingen.

Neem contact op